ylakuva

TAPAHTUMA(etusivulle) ------------- ESTRADI (kartta, kuvia, ennakkomaksutietoa)

The Oldies
Ironwire
Perinnettä ja kokemusta - The Oldies

The Oldies on neljän pitkän linjan muusikon vuonna 2003 perustama sixties-bändi. Yhtyeen solisti ja komppikitaristi Curre Andersén aloitti soittohommat jo 1960-luvun alussa yhtyeessä The Nameless. Legendaarisessa kokoonpanossa soittivat myös Hasse Walli, Kajde Westerlund ja Lasse Kvist. Herkät balladit, country ja myös reilu rock n roll-vääntö ovat Currella hyvin hallussa.

 Soolokitaristi Eki Sutela keskittyi 1960-luvun alussa "keikkailemaan" vain kotipihan hiekkalaatikolla, mutta on tästä huolimatta ottanut tuon ajan musiikin tyylikkäästi haltuunsa. Monissa eri kitarabändeissä kouliutunut Sutelan Eki komentaa Stratoaan miehekkäästi, kun bändi esittää keikoillaan bluesia, rock n rollia ja rautalankaa.

Matti Saari on soittanut vuosien varrella useassa
 eri kokoonpanossa. Niistä ensimmäisenä voidaan mainita Pohjois-Suomen ylpeys Battaglia, jossa Matti oli 1970-luvulla basistina.
 Matilta irtoaa tanakkaa bassoilua tyylilajista riippumatta!

 Rumpali Hate Sjöblom on tuttu mies ainakin The Ronski Gangistä. Tämä rumpukioskin animal takoo kannuistaan sellaisen biitin, että sille sokkelille on hyvä rakentaa! Hate onkin yksi Suomen parhaista rock n roll -rumpaleista!

 The Oldies esittää 1960-luvun hienoimpia laulu- ja kitarabiisejä. Kaikki bändin jäsenet laulavat, mutta jokaisella on myös omia soolobiisejä. Kaikki bändin omat suosikit ovat legendoja, kuten The Beatles, Elvis Presley, Cliff Richard, The Shadows, Roy Orbison, Tom Jones, Jerry Lee Lewis, The Tremeloes ja Ricky Nelson.

 Bändin motto kuuluu: "Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan
 kuin Elvis Presley!"
Tyylin mukaista tunnelmointia Ironwire

Ironwiren muusiikkiperintö kumpuaa nuoruudessa kuuluneesta musiikista; The Shadows, The Sounds, wanha rokki, Biitlessit ja muut mestarit Ganesta unohtamatta.

Markku "Jägä" Jäkälä soitteli jo 60-luvulla skidinä Natsan keikkoja Avenue-bändinsä kanssa, kun me muut vielä söimme hiekkaa laatikolla Sutelan Ekin kanssa. Laulavat naapurinpojat, kitaristimme Jukka Nurmola ja Tomi Nyman soittelivat Kontulassa yhdessä kitaraa 70-luvulla -  ja soittavat yhdessä edelleen.

Basso-Henkka Karsten taas veivasi 70-luvulla rockia, Shadowsia ja muuta piikkilankaa ympäri Helsinkiä "The Noizy Boys" -koulubilebändissään. Pikkuveli Johan (13 v) kompissa ja laulussa, Mika Ekman soolokitarassa ja Alvar Gullichsen rummuissa.

Ironwiren kuopus, ainoa esiintymisen ammattilainen, on neiti Pia Piltz, joka on nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut musikantti. Kaikkea bänditouhua on tullut kokeiltua; rokkia, funkkia, a capellaa, sixtari-meininkiä, jne. Sekä livenä että studiossa. Pian ensimmäinen esiintyminen Ironwiren kanssa taisi olla 14-vuotiaana heitetty hääkeikka. Pia valmistui 2016 Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi ja toimii tällä hetkellä Tampereen Teatterissa laulavana ja tanssivana näyttelijänä. Pian upea laulu ja hienot tulkinnat tuovat oman glamourinsa Ironwiren esityksiin.    

Vuonna 2003 perustettu Ironwire esittää lähinnä 60-luvun henkeen soitettua ja laulettua kevyttä viihde/tanssimusiikkia. Bändi keikkailee ahkerasti mitä erilaisimmissa tapahtumissa, missä vain tarvitaan mukavaa musiikkia tunnelmaa luomaan; yritysjuhlissa, synttäreillä, häissä, ravintoloissa ja tietenkin alan tapahtumissa.

Rautalankaa, kotimaisia ja kansainvälisiä iskelmiä vuosien varrelta, Shadowsia, Beatlesia, Elvistä, twistia, beatia, rockia...  Tätä kaikkea on Ironwire.

www

Laulu, kitara:  Eki Sutela
Laulu, kitara: Curre Andersén
Laulu, basso: Matti Saari
Laulu, rummut: Hate Sjöblom
Laulu kitara:  Tomi Nyman
Laulu kitara: Jukka Nurmola
Laulu (kosketinsoittimet): Pia Piltz
Rummut: Markku Jäkälä
Basso: Henrik Karsten